Projektit

Lääketehtaan teräsrakenteita Kuopioon

Jakeman Oy on valmistanut, pintakäsitellyt ja asentanut Kuopioon Rakennusliike U. Lipsanen Oy urakoimaan FinVectorin uuteen lääketehtaaseen sisääntulokatoksen liittopilarit, lasiseinän tukipalkit ja katosrakenteet. Kiinteistön sisääntulokatoksen liittopilarit ovat noin 23 m pitkiä ja painavat noin 3 400 kg kappale. Liittopilarit ja lasiseinän tukipalkit asennettiin loppuvuodesta -22 ja katoksen palkit helmikuussa -23. Lisäksi Jakeman on valmistanut välipohjaan IPE600 palkkeja yhteensä n. 70 000 kg.

Jakemanin tuotantotilat mahdollistavat suurten ja raskaiden kappaleiden. Vaiheittainen asennus on vaatinut tarkkaa kommunikointia ja aikataulutusta työmaan kanssa. Suuren ja vaativan kohteen aliurakoiden yhteensovittaminen ja asennusten valmistelu on onnistunut erinomaisesti. Kaikki asennukset saatiin tehtyä suunnitellusti ajallaan.

 

Liittopilareiden asennus syksyllä -22 ja katoksen teräspalkkien asennus keväällä -23.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teräsrakenteita Jyväskylän Haukkalaan

Rakennusliike Lapti Oy:lle valmistimme ja asensimme Haukkalaan Sivakan työmaalle IVKH:n, ylimpään kerrokseen irtainvaraston ja kaksi autokatosta. Heinäkuussa 2021 asennamme vielä ranskalaisten parvekkeiden kaiteet sekä porrashuoneen kaiteet ja käsijohteet.

IVKH n. 85 m2 valmistettiin kokonaiseksi tehtaallamme eristyspaneeleineen, josta se kuljetettiin erikoiskuljetuksella työmaalle ja nostettiin yhdellä nostolla paikalleen. Irtainvaraston oli n. 110 m2, joka tehtiin kahdesta kappaleesta muuten samalla periaatteella. Mahdollisimman valmiiksi tekeminen tehtaalla tehostaa toimintaa työmaavaiheessa.

”Irtainvaraston ja IVKH:n tekeminen valmiiksi tehtaalla on ensiarvoisen tärkeää työmaan aikataulutuksen, laadun ja työturvallisuuden kannalta. Isojen rakenteiden yhteensovittamisen kannalta on tärkeää, että suunnitteluvaihe tehdään huolellisesti kaikkien osapuolten kanssa ja se asia on onnistunut hyvin meidän hankkeissa” kommentoi vastaava työnjohtaja.

Teräsrakenteinen katos, YIT, Hankasalmen koulukeskus

Teräsrakenteinen katos Hankasalmen koulukeskukseen rakennettiin konepajallamme 1090-standardin mukaan. Painoa rakenteella on lähes 25 tonnia. Katos asennettiin paikoilleen oman henkilökuntamme toimesta.

Putkisillat, Valio, Jyväskylä

Putkisillat Valion Jyväskylän tehtaalle toteutettiin konepajallamme 1090-standardin mukaisesti. Siltojen kokonaispituus on lähes 100 metriä. Varsinaiset putkityöt ja -asennukset toteutti putkiurakoitsija.

CE-merkityt teräsrakenteet, Äänekosken lukio

Valmistimme ja asensimme Äänekosken uuteen lukioon useita CE-merkittyjä teräsrakenteita, kuten IV-konehuoneen, parvekkeiden pilarit, lastauslaiturin, katokset, kaiteet ja käsijohteet, huoltotason teräsrungon ja ritilätason ym.

Kantavat teräsrakenteet ja invaluiska, Toivakkatalo

Valmistimme ja asensimme Toivakkataloon kantavat teräsrakenteet, portaiden RST-käsijohteet ja invaluiskan.

 

Käsijohteet ja teräskaiteet, Bittium, Oulu

Valmistimme ja asensimme Bittiumin toimitiloihin Ouluun käsijohteet aulan lasiseinään, pinnakaiteet parvekkeelle ja terassille sekä B-siiven portaiden ja aulan teräskaiteet.

Teräsrakenteet, Uuraisten seurakuntatalo

Uuraisten uuteen seurakuntataloon valmistimme ja asensimme monipuolisesti erilaisia teräsrakenteita.

Teräskierreportaat, Jyväskylän ammattioppilaitos, Harjun toimipiste

Valmistimme, pintakäsittelimme ja asensimme teräskierreportaat Jyväskylän ammattioppilaitoksen Harjun toimipisteeseen.

Jakeman toimii myös alihankintakonepajana muille teräsrakenteita tarvitseville teollisuuden aloille – kysy lisää!